top of page

3.

Vår vision

Större delen av dagen tillbringar vi utomhus och vi arbetar efter att "det man kan göra inne kan man också göra ute". Maten äts, så fort det finns möjlighet, utomhus på vår gård, i grillkåtan, eller i skogen om vi tar en längre promenad och tar med oss lunchen ut i skogen. Vi har också goda möjligheter att laga maten utomhus vilket vi ofta gör under sommarhalvåret.

I de allra flesta sammanhang utgår vi ifrån - och använder oss av - naturen. Barnen kanske samlar sitt pysselmaterial i skogen, vi övar motorik, matematik och språk. Vi följer årstidernas växlingar och andra processer som sker i vår natur. Vi ser hur naturen bjuder till enorma möjligheter till skaparglädje och fantasiutveckling! Dessutom gör det ojämna underlaget att barnen utvecklar sin grovmotorik. Barnen hittar alltid stenar att klättra på, omkullfallna träd att öva balansgång på, osv.

Vår förskola har en ekologisk tanke och all vår mat lagas från grunden i vårt egna kök med ekologiska och närproducerade råvaror. På vår gård finns ett växthus och trädgårdsland som barnen själva får så och skörda. 

bottom of page