top of page

2.

En dag på vår förskola

06:00 Förskolan öppnar

Första pedagogen är på plats för att välkomna barnen till förskolan.

08:00 Frukost

Efter ihopplockning, städning och handtvätt är det dags att äta frukost. Vanligtvis serveras gröt eller fil och macka med pålägg. På fredagar får barnen fredagsfrukost vilket brukar bestå av exempelvis bananpannkaka eller amerikanska pannkakor, nybakat bröd, bär eller något annat gott.

09:00 Utgång

Så fort frukosten är avklarad klär vi på oss och går ut. Ofta tar vi en promenad till skogen och det är inte ovanligt att vi har något experiment som ska undersökas eller något annat vi ska titta efter. Ofta är det barnen som styr vart resan går! Under förmiddagen äter vi också lite frukt.

11:00 Lunch

Vi äter lunch. Tillåter vädret så äter vi lunchen utomhus och det är inte ovanligt att lunchen också tillagas utomhus vid vår grillplats. Är det för kallt ute så äter vi självfallet istället inomhus.

12-13 Vila

Alla våra barn vilar i någon form. De minsta barnen sover i vagn utomhus, mellanbarnen vilar på madrass inomhus och de stora barnen har läsvila inom- eller utomhus beroende på väder.

14:00 Mellis

Mellis äter vi ute om vädret tillåter, i annat fall äter vi den inne och går ut direkt efteråt. Under vinterhalvåret åker vi pulka i vår egna pulkabacke och de större barnen roar sig ofta med längdskidåkning i spåret som går i en slinga i skogen alldeles vid knuten. Sommartid har barnen ofta med sig sina cyklar.

17:00 Förskolan stänger

bottom of page